'Thierry wil niet praten'

Senator Forum voor Democratie in dubio over toekomst

07 augustus 2019 06:56 Aangepast: 07 augustus 2019 07:01
Dorien Rookmaker Beeld © ANP XTRA

Door alle commotie binnen Forum voor Democratie overweegt Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker de partij te verlaten en over te stappen naar de nieuwe partij van Henk Otten. Die werd onlangs uit de partij gezet.

Rookmaker had zichzelf eind vorige maand opgeworpen als bemiddelaar tussen de geroyeerde Otten en FvD-leider Thierry Baudet, maar dat heeft niets opgeleverd. "Henk wil praten, maar Thierry wil gewoon niet. Dan stopt het voor mij ook", aldus Rookmaker tegen De Telegraaf. Ze is naar eigen zeggen niet de enige binnen FvD die in dubio zit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Henk Otten wil nieuwe partij oprichten na ruzie met Baudet

Vriendelijke club

Rookmaker zegt tegen de krant dat FvD als 'een vriendelijke club' begon, maar er spanning is ontstaan. "Het ging over geld, macht en over wie er welke rol mag spelen."

Inmiddels beraadt ze zich over haar eigen toekomst. "Voor mij zijn er drie opties. Of ik blijf bij FvD, maar dat lijkt steeds meer een afsplitsing van de VVD met de mensen die nu aan de top staan. Of ik ga naar huis en laat de boel de boel. Of ik stap over naar Henk Otten." Ze neemt twee weken de tijd voor haar keus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baudet over royeren Otten: 'Moeilijk, maar onvermijdelijk besluit'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore