Hoogopgelopen conflict

Baudet over royeren Otten: 'Moeilijk, maar onvermijdelijk besluit'

30 juli 2019 17:47 Aangepast: 30 juli 2019 17:57
Henk Otten en Thierry Baudet in betere tijden. Beeld © ANP

"We hebben een moeilijk, maar onvermijdelijk besluit moeten nemen." Dat zegt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet over het royeren van medeoprichter Henk Otten. Otten werd zondag uit de partij gezet vanwege een hoogopgelopen conflict met de partijtop.

"Financiële malversaties accepteren we niet", zegt Baudet in een video, verspreid op sociale mediakanalen van Forum voor Democratie. "We gaan nu door en laten dit achter ons. We gaan ons richten op onze politieke missie en de partij verder opbouwen."

Afrekening

Volgens Baudet hebben alle partijen op enig moment last van gedoe. "Zeker ook partijen die heel snel groeien, zoals de onze." Hij laat weten ook veel steun te hebben ontvangen vanuit de achterban en is daar 'erg dankbaar' voor.

Forum voor Democratie beticht Otten van 'vermoedelijke fraude' met overheidssubsidies. Volgens Otten is er sprake van een afrekening met hem, omdat hij niet op één lijn zit met partijleider Thierry Baudet. Hij heeft laten weten aangifte te zullen doen wegens smaad tegen drie personen: Baudet, secretaris en penningmeester Rob Rooken en partij-adviseur Paul Frentrop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lijmpoging Henk Otten en Thierry Baudet nu al gestrand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore