'Verkeerde creditcard'

Geroyeerde penningmeester Otten: 'Baudet gebruikte partijgeld voor vakantie'

26 juli 2019 06:46 Aangepast: 26 juli 2019 10:43
Henk Otten (links) en Thierry Baudet in betere tijden. Beeld © ANP

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wordt er door Henk Otten van beschuldigd partijgeld te hebben gebruikt voor een vakantie in Thailand. Het ging om een bedrag van drie- tot vierduizend euro. "Die kwestie heb ik toch ook niet meteen op het internet geslingerd als een schandaal…", zegt Otten, de geroyeerde penningmeester van Forum.

Otten werd woensdag uit de partij gezet vanwege een 'mogelijke poging tot fraude' met subsidies. Otten ontkent de beschuldigingen. Hij noemt het smaad en zegt in het AD dat Baudet het vorige zomer zelf niet zo nauw nam met de financiën. "Ik zag ineens hotels in Thailand op de partijrekening. Daar kwam ik achter. Hij zei 'oh ja, dan zal ik wel de verkeerde creditcard hebben gebruikt'. Nou, goed, dan lossen we dat op." 

Baudet heeft het bedrag teruggestort op de partijrekening, zegt Otten. Het zou gaan om de vakantie in Thailand. Die staat veel mensen wellicht nog op het netvlies door de pikante foto die Baudet daar liet maken.

Zelfstandig senator

Otten is medeoprichter van Forum voor Democratie en was penningmeester en lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Nog voordat hij gekozen was kwam hij in conflict met het partijbestuur over 30.000 euro die hij vanuit de partijkas naar zichzelf had overgemaakt. Op dat moment waren de kieslijsten al definitief en kon de partij niet meer voorkomen dat Otten een senaatszetel namens de FVD kon innemen. Die zetel zal hij nu innemen als zelfstandig senator, laat hij weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FvD: dreigement Otten over behoud zetel niet acceptabel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore