Melding van fraude

Forum voor Democratie zet Henk Otten uit de partij

24 juli 2019 20:59 Aangepast: 24 juli 2019 21:07
Thierry Baudet en Henk Otten Beeld © ANP

Forum voor Democratie wil Eerste Kamerlid Henk Otten royeren. De partij meldt op zijn website dat de procedure daarvoor 'in gang is gezet'. Ook heeft de partij 'vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie' gemeld bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Otten ontkent de beschuldigingen. Hij noemt het smaad, 'volgens de beproefde #methodebaudet'.

Otten is medeoprichter van de partij en was penningmeester en lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Nog voordat hij gekozen was kwam hij in conflict met het partijbestuur over 30.000 euro die hij vanuit de partijkas naar zichzelf had overgemaakt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'FVD-bestuurder Henk Otten betaalde zichzelf uit partijkas'

Op dat moment waren de kieslijsten al definitief en kon de partij niet meer voorkomen dat Otten een senaatszetel namens de FVD kon innemen. Die zetel zal hij nu innemen als zelfstandig senator, laat hij weten. 

'Ongeoorloofde betaling'

Een externe accountant heeft de financiële gang van zaken onderzocht, stelt de partij in een verklaring: "Het onderzoek heeft onder andere aan het licht gebracht dat hij een ongeoorloofde betaling aan een relatie heeft gedaan. Daarnaast is een samenspanning aan het licht gekomen met de toeleverancier die de valse factuur indiende. "

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore