Gunstig voor koopkracht

Meevallertje voor gezinnen: kindgebonden budget volgend jaar toch omhoog

08 juli 2019 17:56 Aangepast: 08 juli 2019 17:59

Een kleine meevaller voor gezinnen met jonge kinderen. Het kindgebonden budget gaat volgend jaar toch omhoog. Dat heeft het kabinet besloten omdat bevriezing negatief uitpakte voor de koopkracht van een aantal groepen.

Het kindgebonden budget is een bijdrage die ouders krijgen voor kinderen tot 18 jaar. Hoeveel je krijgt is afhankelijk van een aantal factoren: de huishoudsituatie, het gezinsinkomen, het aantal kinderen en hun leeftijd. Vooral voor mensen met een laag inkomen is het een belangrijke aanvulling.

Niet gekregen

Eerder dit jaar was besloten het kindgebonden budget in 2020 een jaar te bevriezen om een eerdere fout goed te maken. Honderdduizenden gezinnen bleken afgelopen jaren kindgebonden budget waar ze wel recht op hadden, niet te hebben gekregen. Het gaat om honderden tot soms wel 1000 euro per maand die ze nu alsnog krijgen.

Vooral de mensen die dit het hardst nodig hebben zouden er volgend jaar door de bevriezing van het kindgebonden budget in koopkracht op achteruit gaan. Mede op aandringen van de Tweede Kamer heeft het kabinet daarom besloten om de uitkering volgend jaar toch zoals gebruikelijk mee te laten stijgen met de prijzen. Hoe het kabinet dit precies gaat doen en wat het gaat kosten wordt in augustus besloten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meevaller voor honderdduizenden gezinnen: ze krijgen alsnog kindgebonden budget

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore