Perfecte match

Amerikaanse ontmoet haar man door sms naar verkeerd nummer: 'Ik heb nu zelfs zijn nier'

26 juni 2019 16:29 Aangepast: 26 juni 2019 17:41
Kasey en Henry zijn getrouwd.

De Amerikaanse Kasey heeft haar man Henry ontmoet nadat ze een sms'je had gestuurd naar een verkeerd telefoonnummer. "Ik kreeg zo'n leuk antwoord terug, dat we zijn gaan daten." De vrouw heeft onlangs zelfs een nier van hem gekregen. "We zijn niet alleen mentaal maar ook fysiek de perfecte match."

Kasey Bergh (59) wilde de manier waarop ze haar 30 jaar jongere Henry had ontmoet, eigenlijk nooit aan de grote klok hangen. Maar dat gebeurde wel nadat een Amerikaans tv-station over haar niertransplantatie berichtte. De donor bleek haar jongere man Henry te zijn.

In het item vroeg de journalist ook hoe Kasey Henry had ontmoet. Het verhaal over hoe de vonk oversprong, is zo bijzonder, dat allerlei internationale media nu over het stel schrijven.

Per ongeluk gesms't 

Kasey kwam met Henry in contact nadat ze hem per ongeluk had gesms't. Ze dacht dat ze een collega een berichtje had gestuurd, maar dat bleek dus Henry te zijn. Op dat moment kenden de twee elkaar niet, dus bood Kasey haar excuses aan voor het verzenden van het bericht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nina (35) is eerste hiv-patiënt ooit die nier doneert aan andere hiv-patiënt

Maar stil bleef het daarna niet, de twee bleven een week lang fanatiek over en weer sms'en. 

Na een week besloten ze af te spreken. De vonk sloeg gelijk over. Na maanden daten, trokken ze bij elkaar in. Inmiddels zijn de twee getrouwd. In hun huis hangen aan de muur schilderijtjes met daarin foto's van hun eerste sms-contact. 

Perfecte match

De twee houden nu zóveel van elkaar dat Henry een van zijn nieren heeft afgestaan aan Kasey. Ze is momenteel nog herstellende, maar de operatie lijkt goed gelukt.

De dolgelukkige Kasey noemt haar man in een interview een held. "Zijn nier paste precies, het is als een sprookje. We zijn niet alleen mentaal maar ook fysiek de perfecte match."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verliefde Canadees zoekt Nederlandse Nicole en mailt 246 Nicole's om haar te vinden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore