Hulp bij rouwverwerking

Minister helpt bedrijven met begeleiden rouwende werknemer

25 juni 2019 17:11 Aangepast: 25 juni 2019 17:29
Werkgevers moeten helpen bij rouwverwerking van een medewerker. Beeld © Getty

Mensen die een familielid hebben verloren, moeten betere hulp krijgen van hun werkgever bij het verwerken van dat verlies. Dat vindt minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees. Het ministerie komt met hulp voor het begeleiden van werknemers met een persoonlijk verlies.

De aandacht voor de verwerking van rouw van werknemers is op dit moment nog onvoldoende en dat leidt tot een hoger ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek.

Goede opvang en ondersteuning kunnen dat verzuim verminderen, schrijft de minister aan de Tweede Kamer na vragen van de SGP en GroenLinks.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

SGP wil rouwverlof op het werk, maar verdrietige collega heeft meer nodig

Individueel karakter rouwverwerking

"Juist door het individuele karakter van de rouwverwerking kan het voor de omgeving moeilijk zijn om daar op te reageren op een wijze die voor betrokkene het meest behulpzaam is. Dat geldt ook voor leidinggevenden ten opzichte van hun werknemer”, schrijft de minister.

Het ministerie ontwikkelt een handreiking, waarschijnlijk een downloadbare folder op de site van het ministerie, samen met specialisten op het gebied van rouw. Het ministerie hoopt daar eind dit jaar mee klaar te zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rouw op de werkvloer: zeg altijd iets tegen je verdrietige collega

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore