'Door het lint'

GroenLinks-wethouder Diemen opgepakt, spuugde agent in gezicht

20 juni 2019 20:03 Aangepast: 20 juni 2019 21:16
Tijdens de aanhouding was de wethouder agressief. Beeld © Mike Muller / Telegraaf.

De Diemense wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) is aangehouden op een terras bij het Amsterdamse stadhuis. "Hij ging helemaal door het lint", zegt een ober van het desbetreffende terras tegen RTL Nieuws na berichtgeving in De Telegraaf. Ook spuugde de wethouder een agent in het gezicht.

De Diemense GroenLinks-wethouder zat vanmiddag op het terras bij een horeacagelegenheid op het Waterlooplein. "Op een gegeven moment ging hij helemaal door het lint. Hij begon te schreeuwen en schopte dingen omver. Ik moest de politie wel bellen", zegt de ober die de politie inlichtte. 

'Flipte op het terras'

"Ik had geen idee wie het was, behalve dat hij Jorrit heette", vervolgt de ober. "Hij zei dat-ie een jointje buiten wilde roken, maar hij stopte vervolgens wat in zijn neus. Daarna flipte hij helemaal. Ik heb hem nog een beetje water gegeven om hem te kalmeren. Maar dat lukte niet. Ik moest de politie wel melden."

Een journalist van De Telegraaf filmde de aanhouding. Op de beelden is te zien dat Nuijens agressief is en dat meerdere agenten moeite moeten doen om hem tot bedaren te krijgen.

Agent in gezicht gespuugd

De politie laat weten dat de man zich hevig verzette en op het politiebureau nog een agent in het gezicht heeft gespuugd. Of het inderdaad om de GroenLinks-wethouder gaat, wil de politie in verband met de privacy niet zeggen.

De gemeente Diemen bevestigt de aanhouding van wethouder Nuijens, laat een woordvoerder weten. "We zijn in kennis gesteld dat de wethouder is aangehouden. Er wordt onderzoek gedaan naar de feiten en omstandigheden, tot die tijd geven wij nog geen commentaar. De burgemeester heeft hem niet op non-actief gesteld, dat is echt te vroeg."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore