Op woensdag 22 mei

Debat tussen Rutte en Baudet gaat door

18 mei 2019 18:38 Aangepast: 19 mei 2019 13:17
Thierry Baudet biedt Mark Rutte zijn boeken aan.

Het debat tussen Mark Rutte en Thierry Baudet gaat door. De leiders van de VVD en Forum voor Democratie kruisen de degens op 22 mei, een dag voor de verkiezingen voor het Europees parlement, in de Rode Hoed in Amsterdam.

"Na dagen van contact tussen de VVD en Forum voor Democratie is er een akkoord bereikt", schrijft het tv-programma Pauw op de website. Wat de rol wordt van het programma en van presentator Jeroen Pauw is onduidelijk.

Toch NPO

Thierry Baudet zei eerder onder stevige voorwaarden in debat te willen met Mark Rutte. Hij wilde het in een Lagerhuisopstelling doen, alleen live op Facebook en op de avond vóór de verkiezingen. "Geen tv-redacties, geen NPO, maar live op Facebook."

Het lijkt er dus op dat Baudet één van zijn eisen heeft ingetrokken door toch een rol toe te kennen aan een NPO-programma.

Idee van Rutte

Het debat is een idee van Rutte, die eerder deze week fel naar Baudet uithaalde in een toespraak en hem uitdaagde voor een één-op-ééndebat. Hij riep Baudet op nog voor de Europese verkiezingen van volgende week het debat met hem aan te gaan over de toekomst van Europa.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`