Boos op filmpje

Jetten: 'Baudet laat zich van zijn meest misselijke kant zien'

18 mei 2019 09:40
Thierry Baudet en Rob Jetten. Beeld © ANP

D66-fractieleider Rob Jetten heeft boos gereageerd op een filmpje dat Thierry Baudet van Forum voor Democratie gistermiddag via social media heeft verspreid. "Door naar de Holocaust te verwijzen, laat Baudet zich van zijn meest misselijke kant zien. Rioolpolitiek."

Baudet twitterde een filmpje, dat oorspronkelijk uit februari 2018 komt, van de Duitse vrouwenbeweging 120db. Daarin vertellen vrouwen dat ze zijn misbruikt of verkracht door migranten. Ze richten zich tot politici die 'weigeren onze grenzen te beschermen'.

Gewusst

In het filmpje wordt gezegd: "Dankzij jullie immigratiepolitiek staan wij binnenkort tegenover een meerderheid van jonge mannen uit een vrouwvijandige samenleving. Ihr habt das gewusst."

Het oorspronkelijke filmpje is bewerkt: aan het eind is zijn Jesse Klaver (GroenLinks), Rob Jetten (D66) en premier Mark Rutte (VVD) te zien. Bij hen staat de tekst: "Ich habe es gewusst".

Rioolpolitiek

Jetten zegt op Twitter dat Baudet een filmpje gebruikt 'van een bizarre extreemrechtse club, die vindt dat de eigen cultuur zuiver moet blijven en wil dat alle moslims en andere immigranten vertrekken'.

"In Nederland voeren we open het debat. Soms fel, maar altijd met respect", aldus Jetten. "Door Rutte, Klaver en mij verkrachtingen te verwijten en naar de Holocaust te verwijzen, laat Baudet zich van zijn meest misselijke kant zien. Rioolpolitiek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stemhulp Europese verkiezingen: dit vinden de partijen over 7 belangrijke thema's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore