Protest

Premier Rutte: hand weigeren door geel hesje is niet beleefd

10 mei 2019 15:41 Aangepast: 10 mei 2019 16:10
Een van de vertegenwoordigers kwam bellend het Torentje binnenlopen, weigerde een hand en keek Rutte niet eens aan. Beeld © ANP

Premier Rutte vond het niet beleefd dat demonstranten van de gele hesjes die deze week bij hem op bezoek waren in het Torentje, hem geen hand gaven. "In Nederland geven we elkaar een hand", zei Rutte vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie.

"Ik vond het niet beleefd dat sommige gele hesjes dat niet deden."

Er ontstond deze week enige ophef op sociale media op twee van de vijf actievoerders die met Rutte kwamen praten, hem weigerden een hand te geven. Een van hen liep zelf binnen in het kantoor van de premier terwijl ze aan het bellen was.

'Als mens'

"Op het moment dat ik hem zag, werd ik boos. Waarom laat je het volk lijden? Ik heb hem als minister-president de hand geweigerd, als mens had ik hem wel de hand geschud", zegt Ingeborg Westerhoff in een reactie tegen RTL Nieuws. Westerhoff was overigens niet de vrouw die bellend binnenkwam.

Rutte had de gele hesjes begin maart uitgenodigd, toen hij ze tegenkwam op verkiezingscampagne in Roermond. De protestbeweging ontstond vorig jaar in Frankrijk uit onvrede over hoge brandstofprijzen en de kosten van levensonderhoud. Over het aantal gele hesjes in Nederland lopen de schattingen uiteen van tientallen tot enkele honderden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Geel hesje' Ingeborg liep Rutte straal voorbij (en zou het zo weer doen)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore