'Karaktermoord'

Otten treedt terug als bestuurslid Forum voor Democratie

25 april 2019 20:11 Aangepast: 25 april 2019 23:39
Beeld © ANP

Henk Otten treedt terug als partijbestuurder van Forum voor Democratie. Dat maakte hij zojuist bekend. Hij hekelt de karaktermoord van zijn collega's.

Otten zegt terug te treden in belang van de partij. 

Onhoudbaar

Zijn positie leek eerder vandaag onhoudbaar te zijn geworden, toen via NRC uitlekte dat hij begin deze maand geld van de partij naar zijn eigen bedrijf had overgemaakt. Volgens Otten, die in het bestuur zat als penningmeester, was daar weinig raars aan, maar was hij het alleen vergeten te melden aan zijn collega's. 

Kamerlid Theo Hiddema sprak vervolgens van een vertrouwensbreuk en bevestigde dat aan Otten gevraagd was op te stappen als bestuurslid. Wat dat betekent voor zijn positie als beoogd Eerste Kamerlid is niet duidelijk. Volgens Hiddema zou dat geen probleem hoeven op te leveren. 

Otten wil momenteel geen verdere toelichting geven op zijn beslissing. Dat zal hij doen op 'het juiste moment'.

Otten is medeoprichter van de partij, de lijsttrekker voor de Eerste Kamer en medewerker van de tweemansfractie in de Tweede Kamer.

Openlijk confrontatie

Hij zocht dit weekend openlijk de confrontatie met partijleider Thierry Baudet door in een interview flinke kritiek te uiten op diens koers. Baudet zou de partij te veel in de extreemrechtse hoek trekken.

Baudet reageerde verrast op het interview en maakte gisteren opeens bekend dat aan Otten gevraagd was terug te treden als medewerker van de Tweede Kamer-fractie. Dat bericht leek voor Otten dan weer als een volledige verrassing te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'FVD-bestuurder Henk Otten betaalde zichzelf uit partijkas'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore