Geld uit partijkas

Hiddema: 'Vertrouwensbreuk binnen bestuur Forum voor Democratie'

25 april 2019 17:55 Aangepast: 25 april 2019 18:51
Theo Hiddema staat de pers te woord Beeld © RTL Nieuws

Het aanblijven van Henk Otten wordt nu heel erg moeilijk, vindt Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie (FVD). Otten is lid van het partijbestuur en beoogd fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer.

Hiddema reageert op het nieuws van eerder vandaag toen bleek dat Otten als penningmeester van de partij geld naar zichzelf overmaakte. Hiddema bevestigt dat verhaal. 

'Er blijft altijd iets hangen'

"Het heeft wantrouwen gewekt in het bestuur  en er blijft altijd iets hangen'', aldus Hiddema. "We hebben dat geprobeerd stil te houden omwille van de reputatie van Otten.'' Het bestuur maakte bezwaar tegen de donatie, waarop Otten het geld terugstortte.

Hiddema spreekt van een vertrouwensbreuk, waardoor Otten niet meer in het bestuur kan blijven. Of Otten de positie in de senaat op zich neemt, is aan hem zelf, vindt Hiddema.

Eerder kwam via het NRC naar buiten dat Otten begin deze maand geld uit de partijkas naar zichzelf had overgemaakt en dat dat voor grote wrevel had gezorgd binnen het partijbestuur. Hij zou zijn gevraagd af te treden, maar hebben geweigerd. De krant baseerde zich op 'bronnen binnen de partij'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'FVD-bestuurder Henk Otten betaalde zichzelf uit partijkas'

Geen richtingenstrijd

Hiddema ontkent overigens dat er sprake zou zijn van een richtingenstrijd binnen het FVD. "Het gaat puur om omgangsvormen die we niet accepteren." 

Van een richtingenstrijd had het dit weekend wel alle schijn, toen Otten openlijk kritiek uitte op de koers van Baudet, die volgens hem de partij te ver naar rechts trok.  

Hiddema wil als 'informateur' optreden tussen Baudet en Otten als die moeten samenwerken als leiders van de FVD-fracties in de twee Kamers.  

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore