Onderlinge irritatie

Forum-kopstuk Otten gevraagd terug te treden als medewerker Tweede Kamer

24 april 2019 19:05 Aangepast: 24 april 2019 20:16
Thierry Baudet en Henk Otten Beeld © ANP

Het partijbestuur van Forum voor Democratie heeft een van de kopstukken van partij, Henk Otten, gevraagd te stoppen met zijn werk bij de fractie in de Tweede Kamer. Dat heeft FvD-leider Thierry Baudet getwitterd.

Volgens een woordvoerder van de partij gaat Henk Otten zich richten op zijn eigen fractie in de Eerste Kamer. Het is een logische stap, zegt de woordvoerder van de partij. "Er is niets aan het handje."

Otten liet aan de website GeenStijl weten de tweet van Baudet 'niet zo handig' te vinden. "Het partijbestuur (waar ik zelf in zit) gaat helemaal niet over contracten van medewerkers van de Tweede Kamerfractie. Dat is een zaak van de Kamerleden."

Kritisch interview

Afgelopen week uitte Otten nog kritiek op de koers van politiek leider Thierry Baudet omdat hij de partij te veel naar rechts zou trekken. Thierry Baudet gaf toe 'verrast te zijn door dat interview', maar zei ook dat hij 'helemaal niet bang is voor een tweestrijd'.

Gisteren werd bekend dat Otten stopt als penningmeester van de partij. Hij maakt wel nog altijd deel uit van het partijbestuur.

Onderlinge irritatie

Politiek commentator Frits Wester bespeurt onderlinge irritatie in de reactie die Otten vanavond gaf. "Of er een verband is tussen zijn vertrek als medewerker van de fractie en zijn kritiek op Baudet is niet duidelijk. Maar op zich zou het een hele rare figuur zijn als hij als medewerker van de Tweede Kamerfractie, als personeelslid dus van Baudet, meewerkt aan wetgeving in de Tweede Kamer, om die dan als fractievoorzitter in de Eerste Kamer onafhankelijk te moeten beoordelen."

Ook de woordvoerder van Baudet wordt Eerste Kamerlid voor de partij. Het is wel vreemd, zegt Wester, dat die bij de Tweede Kamerfractie zegt te blijven werken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore