Ruzie in Provinciale Statenfractie

Weggestuurde fractievoorzitter PVV Zeeland doet aangifte tegen fractie

18 april 2019 12:04 Aangepast: 18 april 2019 12:16
Oud-fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten in Zeeland Peter van Dijk. Beeld © ANP

De Zeeuwse PVV heeft Peter van Dijk weggestuurd als fractievoorzitter van de partij in de Provinciale Staten. Van Dijk zou van zijn positie misbruik hebben gemaakt door onder meer zijn echtgenote in dienst te nemen bij de partij. Van Dijk ontkent alles.

Tegen Omroep Zeeland laat hij weten vanmiddag aangifte te gaan doen tegen de fractie van smaad en laster.

Doodsbedreigingen

Volgens de Statenfractie en de raadsfracties in Terneuzen en Tholen ging het in dienst nemen van zijn echtgenote ten koste van een fractiemedewerkster die haar werk naar behoren deed.

Verder beschuldigt de Zeeuwse PVV Van Dijk ervan dat hij mensen stelselmatig intimideerde en dat hij samen met zijn echtgenote mensen tegen elkaar uitspeelde. Van Dijk zou zelfs doodsbedreigingen hebben geuit. De fractievoorzitter van de PVV Tholen, Vincent Bosch, heeft daarvan aangifte gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeeland is Statenlid rijker met Boerin Bertie

Duizenden euro's geleend

Ook zou Van Dijk tegen alle regels in duizenden euro's hebben geleend uit het fractiebudget. Over de politieke inbreng van Van Dijk is de partij niet te spreken. "Hij heeft zowel voor als achter de schermen praktisch niets gedaan de afgelopen jaren.''

De PVV'ers in de Provinciale Statenfractie hopen dat Van Dijk zijn zetel opgeeft. Van Dijk zegt tegen de lokale omroep dat 'absoluut niet van plan te zijn'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Forum-kiezer is vaak oud-PVV'er, maar vooral anti-Rutte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`