Tweede Kamer akkoord

Vernieuwde stint in nieuwe schooljaar weer de weg op

16 april 2019 19:04 Aangepast: 16 april 2019 20:19
Beeld © Hollandse Hoogte

De vernieuwde stint mag weer de weg op. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met de nieuwe, strengere veiligheidsregels. De elektrische bolderkar kan dan voor het volgende schooljaar weer gaan rijden.

Sinds oktober mogen de elektrische bolderkarren niet meer de weg op. Het besluit volgde op het ongeluk in Oss vorig jaar september waarbij vier kinderen omkwamen.

Veilig en met aanpassingen

De Tweede Kamer wilde de stint graag weer op de weg zien, maar dan moest het wel veilig en met allerlei aanpassingen. Zo zit er een schijfrem aan de voorkant en heeft de bolderkar nu gordels. Ook zit er een parkeerrem op. De Tweede Kamer is in grote lijnen akkoord met de aanpassingen. Alleen de PVV ziet de stint liever nooit meer op de weg. 

'Naam besmet'

Wel is er in de politiek discussie over de naam. Zo vindt de VVD dat aan de huidige naam te veel leed kleeft. "De huidige naam is besmet", zei VVD'er Remco Dijkstra.

Kamerleden hebben ook discussie over het aantal inzittenden. Minister Cora van Nieuwenhuizen wilde het aantal inzittenden beperken tot acht, maar gaat op verzoek van de Kamer toch kijken of dat er tien kunnen worden.

Van Nieuwenhuizen wil dan wel harde afspraken met de kinderopvang maken over een rijvaardigheidstest en veilige routes. "Het hangt voor mij niet op een getal. Als er maar goede afspraken over veiligheid komen via een convenant."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De wonderbaarlijke wederopstanding van de stint: vijf vragen en antwoorden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore