Ga naar de inhoud
Toch een grap

Arnoud van Doorn niet naar omstreden Haga Lyceum: 1 aprilgrap

Arnoud van Doorn Beeld © ANP

De overstap van Arnoud van Doorn naar het omstreden Haga Lyceum blijkt een 1 aprilgrap. RTL Nieuws heeft gisteren nog meerdere keren gevraagd of het om een grap ging, maar toen werd dat nog ten stelligste ontkend.

Gisteren maakte de school via de site bekend dat de tot de islam bekeerde Arnoud van Doorn, die nu voor de Partij van de Eenheid in de Haagse gemeenteraad zit, interim-directeur wordt van het Cornelius Haga Lyceum.

'Morgen aan de slag'

Zowel Van Doorn als het schoolbestuur bevestigden aan RTL Nieuws de overstap en benadrukten dat het niet om een grap ging. 

"Vanwege de ervaring in het publieke domein acht het bestuur de heer van Doorn de juiste kandidaat voor deze taak", liet de school weten. Van Doorn liet gisteren nog weten dat hij vandaag aan de slag zou gaan en dat het om een tijdelijke functie gaat.

Toch een grap

Maar vandaag komt de aap uit de mouw en blijkt het toch om een 1 aprilgrap te gaan. Dat maakte de school op de site bekend.

De school schrijft: 'zoals we verwachten is dat nieuws binnen enkele uren viraal gegaan. Vrijwel alle media namen het bericht over, duizenden mensen schreven erover op het internet, sommige politici waren in de war (...) Een 1 april grapje. De heer Van Doorn is geen interim directeur geworden."

Er staat verder: "De kinderen hebben van dit 'burgerschaps-event' genoten. Zo houdt ook het Cornelius Haga Lyceum Nederlandse tradities in stand.' 

 

Omstreden

Het Cornelius Haga Lyceum is omstreden na een brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die waarschuwde burgemeester Femke Halsema aan de hand van informatie van de inlichtingendienst dat leerlingen op de islamitische school salafistisch getinte lessen krijgen.

Ook zouden de bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie.

Arnoud
Lees ook:
Arnoud van Doorn interim-directeur omstreden Lyceum Amsterdam