Speech FvD-leider

Baudet: 'Stupiditeit onbenul Rutte afgestraft, ons land heeft ons nodig'

21 maart 2019 00:30 Aangepast: 21 maart 2019 01:27
Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond

"De arrogantie en stupiditeit van zittende bestuurders is afgestraft. Ons land heeft ons nodig." Met deze woorden sprak winnaar Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet een juichende menigte toe. Hij richtte zijn pijlen vooral op de zittende bestuurders en premier Rutte.

"Wij zijn het product van 350.000 jaar revolutie. Wij zijn dragers en erfgenamen van de grootste beschaving die ooit heeft bestaan. Wij zijn naar het front geroepen omdat het moet, omdat het land ons nodig heeft."

Juichende menigte

Forum is de grote winnaar van deze verkiezingen met volgens de exitpolls 10 zetels in de Eerste Kamer. Baudet zei zin te hebben om 'er voor te gaan, en om te gaan bouwen'.

In zijn speech zaten veel verwijzingen naar de kunst en geschiedenis. Baudet zette zich af tegen de gevestigde macht en orde. Hij noemde hen 'beroepsvergaderaars, en een 'omhooggevallen clique'. De Forum-leider wil met zijn beweging een nieuw geluid laten horen.

Pijlen op Rutte

Baudets pijlen waren vooral gericht op premier Rutte. De stupiditeit van 'onbenul' Mark Rutte is afgestraft nu Forum voor Democratie (FVD) in één klap bijna 'de grootste partij van het land is geworden'. "De kaalslag in het onderwijs, het gewoeker in de zorg; het zijn de fouten van Rutte," aldus de Forum-leider.

"Met de winst is de arrogante en stupiditeit vandaag afgestraft, want de uil van Minverva is vandaag opgestegen. De grootste uil der wijzen is gaan vliegen." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore