Slotbebat NOS

Wilders en Baudet vallen Rutte aan over aanslag Utrecht: 'Ongepast'

19 maart 2019 21:20 Aangepast: 19 maart 2019 21:33
In het Slotdebat van de NOS kruisen landelijke partijleiders de degens met elkaar. Beeld © ANP

De dertien politieke leiders reageerden zojuist in het Slotdebat op de aanslag in Utrecht. PVV-leider Wilders en FvD-leider Baudet kozen de aanval op onder meer premier Rutte. Ongepast, vinden andere partijen.

Het NOS-verkiezingsdebat in Arnhem begint met een moment van stilstaan bij de aanslag in Utrecht. De 13 politieke leiders stonden gebroederlijk naast elkaar om te reageren op de gebeurtenissen van gisteren. Morgen gaat Nederland naar de stembus voor de Provinciale Staten. 

Aanval te kiezen

PVV-leider Geert Wilders betreurt de gebeurtenissen in Utrecht, maar gebruikt zijn tijd in het Slotdebat ook om de aanval te kiezen. Wilders beticht CDA-leider Buma en premier Rutte van krokodillentranen. Wilders stelt ze verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. "Of dat nu netjes is of niet."

Ook Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet kiest voor de aanval. Hij roept op om te stoppen met de politiek van open grenzen. 

Ongepast

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt de woorden van Wilders en Baudet ongepast. En ook premier Rutte sprak zich uit: de premier vindt het onacceptabel om op deze manier de aanval te zoeken. De premier riep op tot een applaus aan de hulpdiensten die betrokken waren. "Een applaus voor deze kanjers."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Memorabele fragmenten: hoe een tv-debat een politicus kan maken of breken

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Schietpartij Utrecht beïnvloedt stemgedrag kiezers Provinciale Staten'

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`