Ga naar de inhoud
Vijf weken

PVV'er Dion Graus zit thuis sinds aangifte ex-vrouw

Dion Graus.

PVV-Kamerlid Dion Graus zit al vijf weken thuis. Sinds zijn ex-vrouw aangifte tegen hem heeft gedaan vanwege psychische mishandeling en gedwongen seks, is het PVV-Kamerlid niet meer in de Tweede Kamer geweest. Graus bevestigt dat hij even thuis zit, maar wil er verder niets over kwijt.

De aangifte van zijn ex-vrouw kwam op 15 januari naar buiten. Volgens zijn ex dwong Graus haar tot seks met andere mannen, onder wie zijn privébeveiligers. Ook zou de PVV'er haar verschillende keren hebben bedreigd met fysiek geweld. 

'In de war'

Sindsdien zit het Kamerlid thuis: hij wil de storm over zijn vermeende misstappen laten overwaaien. Graus zei destijds tegen RTL Nieuws over de aangifte dat zijn ex psychisch in de war is: "Ik snap niet wat haar bezielt, ik heb nooit particuliere beveiligers gehad of ingehuurd."

RTL Nieuws zocht vandaag contact, maar Graus wil nu verder geen commentaar geven, behalve dat hij van plan is om na het voorjaarsreces, volgende week, weer aan de slag te gaan. 

OM bevestigt aangifte

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat aangifte is gedaan door de ex-vrouw van Graus. Het OM zegt dat de zaak te onderzoeken en wil verder geen mededelingen doen.

Dion
Lees ook
Dion Graus over aangifte ex-vrouw: 'Snap niet wat haar bezielt'

Persoonlijk medewerker

Dion Graus en Joyce trouwden ruim vier jaar geleden. Zij werkte de jaren daarna voor Graus als zijn persoonlijk medewerker toen hij PVV-Kamerlid was. Dat deed ze onbetaald.

Vorig jaar zijn de twee gescheiden. Sinds september werkt Joyce als medewerker van de PVV-fractie. Inmiddels krijgt ze gewoon betaald voor haar werk.