Veel klachten

Valpartijen en weinig privacy: inspectie gaat werkplekken ministeries onderzoeken

06 februari 2019 20:35 Aangepast: 06 februari 2019 20:49
Binnen in de nieuwe thuisbasis van onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Haagse Rijnstraat 8. Beeld © BAM

Nadat ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Infrastructuur en Waterstaat steen en been klaagden over de ellendige arbeidsomstandigheden, gaat de Inspectie SZW (de oude arbeidsinspectie) onderzoek doen op beide departementen.

Al sinds de oplevering, zomer 2017, van het voor zo’n slordige 250 miljoen euro verbouwde ministerie, klagen de mensen die er werken over de werkomstandigheden.

Valpartijen

Er zijn te weinig werkplekken, er is een gebrek aan privacy, de sfeer is ‘akelig’ en tot overmaat van ramp zijn de designtrappen zo slecht gemaakt dat door valpartijen al 2 medewerkers gewond raakten. Het gebouw telt 3000 werkplekken voor zo’n 6000 medewerkers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vieze wc's en te weinig bureaus: ambtenaren balen van nieuwe werkplek

Ondanks eerdere toezeggingen van de leiding van de ministeries te werken aan verbeteringen lijkt er nog niks veranderd. In een mail aan alle werknemers van één van de gebruikers van het gebouw, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, meldt de ondernemingsraad van I en W nu dat de Arbeidsinspectie onderzoek zal gaan doen naar de slechte arbeidsomstandigheden.

'Kluitje in het riet'

De ondernemingsraad is daar blij mee omdat volgens hen ondanks alle toezeggingen van de leiding de situatie ‘eerder lijkt te verslechteren’. "We worden met een kluitje in het riet gestuurd." 

Daarom heeft de ondernemingsraad de arbeidsinspectie te hulp geroepen. Wanneer het onderzoek van de inspectie klaar zal zijn is nog niet bekend. Als de inspectie tekortkomingen constateert, moet een werkgever aan de slag om zaken te verbeteren anders kunnen onder meer hoge boetes worden uitgedeeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`