Ga naar de inhoud
PVV-Kamerlid

Dion Graus over aangifte ex-vrouw: 'Snap niet wat haar bezielt'

Dion en Joyce in betere tijden. Beeld © ANP

PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus snapt niets van de aangifte die zijn ex-vrouw tegen hem heeft gedaan omdat hij haar zou hebben gedwongen om seks te hebben met zijn particuliere beveiligers. "Ik snap niet wat haar bezielt, ik heb nooit particuliere beveiligers gehad of ingehuurd", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Dion Graus en Joyce trouwden ruim vier jaar geleden. Zij werkte de jaren daarna voor Graus als zijn persoonlijk medewerker toen hij PVV-Kamerlid was. Dat deed ze onbetaald.

Vorig jaar zijn de twee gescheiden. Sinds september werkt Joyce als medewerker van de PVV-fractie. Inmiddels krijgt ze gewoon betaald voor haar werk.

Manipulatie

De Telegraaf schrijft dat ze aangifte heeft gedaan omdat Graus haar via psychische manipulatie heeft laten denken dat ze op deze manier zijn privé-beveiligers terug moest betalen. Graus krijgt geen beveiliging en zou die volgens Joyce zelf hebben geregeld. Dat ontkent Graus tegen RTL Nieuws.

Graus zegt: "Ik snap hier niets van. Ik weet niet wat de inhoud van de aangifte is en ik weet niet waar dit over gaat. Ik heb nooit particuliere beveiligers gehad of ingehuurd. Ik weet maar één ding, dat er niets van waar is en dat ik rustig kan slapen."

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er aangifte is gedaan door de ex-vrouw van Graus. Ze willen niet ingaan op de inhoud van de aangifte. Het OM zegt dat ze de zaak onderzoeken en willen verder geen mededelingen doen.

'Ex-vrouw
Lees ook:
'Ex-vrouw PVV'er Dion Graus doet aangifte van gedwongen seks en mishandeling'