Ruzie

Deel bestuur 50PLUS treedt af

29 november 2018 22:17 Aangepast: 30 november 2018 08:07
Partijvoorzitter Dales (links) en de intussen opgestapte Marc van Rooij leken eerder op de avond nog prima met elkaar door één deur te kunnen. Beeld © ANP

De drie bestuursleden die 50PLUS-voorzitter Geert Dales wilde laten afzetten, hebben vanavond zelf de handdoek in de ring gegooid. Tijdens een ledenvergadering lieten ze het niet aankomen op een stemming, maar besloten ze de eer aan zichzelf te houden en af te treden.

Dales wilde toestemming van zijn achterban voor een schoonmaak in het partijbestuur. Daarmee wil hij een eind maken aan het voortdurende geruzie in de ouderenpartij.

Zijn medebestuurders Henk Jan Verboom, Helena Bosch en Marc van Rooij hadden daar volgens hem een groot aandeel in. Daarom wilde Dales van hen af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer bal bij 50PLUS: 'Ik zou chips en bier meenemen bij komende vergadering'

Boetekleed

De drie verdedigden zich en verweten Dales op hun beurt tirannieke trekjes. Maar ze constateerden al snel dat de meeste leden de kant van de partijvoorzitter kozen, al heeft het gros vooral de buik vol van het eindeloze gekibbel. 'In het belang van de partij' stapte het drietal daarom zelf op.

Dat leverde ze prompt complimenten op van de partijtop. Dales trok ook zelf het boetekleed aan en beloofde zijn best te zullen doen om zich met de dissidenten te verzoenen.

Scheldmails en slinkse streken

Met het terugtreden van drie dwarsliggers is het geruzie binnen 50PLUS nog niet bezworen, denkt Dales. Hij wil voortaan op een andere manier bestuursleden werven en aanstellen, om zo te voorkomen dat daarin ruziemakers belanden.

En het moet afgelopen zijn met scheldmails, slinkse streken en gestook, vindt hij. Dales citeerde op de bijeenkomst uit berichten waarin hij voor Stalin, Taliban of rat werd uitgemaakt en waarin dreigementen werden geuit naar zijn partner.

De verwijten vliegen over en weer tijdens de bijeenkomst.

Volgens partijvoorzitter Geert Dales kan er op deze manier niet langer bestuurd worden binnen 50PLUS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore