Debat ziekenhuizen

Minister Bruins: 'Geen sprake geweest van levensbedreigende situatie'

31 oktober 2018 15:45 Aangepast: 31 oktober 2018 16:28
Minister Bruno Bruins kreeg zware kritiek. Beeld © ANP

"Er is geen sprake geweest van een levensbedreigende situatie". Dat zegt een geëmotioneerde minister Bruno Bruins naar aanleiding van de berichtgeving die is ontstaan over het MC Slotervaart.

Een behandeld arts van het MC Slotervaart in Amsterdam zei dat het faillissement van het ziekenhuis één van de patiënten bijna fataal is geworden. Het zou gaan om een patiënt die zware chemotherapie onderging. 

Niet levensbedreigend

Minister Bruno Bruins was hiervan niet op de hoogte en heeft daarom navraag gedaan. Hij heeft contact gehad met de curator en bestuurder van het Amsterdamse ziekenhuis en stelt dat er geen patiënten in levensgevaar zijn geweest.

"Er is geen sprake geweest van een levensbedreigende situatie", deelde minister Bruins de Kamer mee. "Ik herhaal: er is geen sprake geweest van een levensbedreigende situatie."

Zware kritiek

De minister heeft tijdens het debat met de Tweede Kamer zware kritiek over zich heen gekregen van zowel de oppositie als coalitie over zijn afwachtende houding bij het faillissement van de ziekenhuizen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore