Politiek

Brexit: May houdt waarschuwingsspeech over onderhandelingen

15 oktober 2018 16:16 Aangepast: 15 oktober 2018 18:32
De Britse premier Theresa May. Beeld © EPA

Na weer een weekend onderhandelen is er nog steeds geen brexitdeal. De Britse premier Theresa May heeft een onverwachte speech aangekondigd waarin ze naar verwachting het parlement waarschuwt voor het uitblijven van een deal. Volg hem hier live.

Dit weekend leek een akkoord over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie aanstaande. Zondag reisde de Britse brexitminister Dominic Raab plotseling af naar Brussel voor overleg met Michel Barnier, die namens de EU-onderhandelt. 

May moet Britse parlement voor zich winnen

Of er witte rook uit de schoorsteen zal komen, hangt af van May's thuisfront. Het Britse parlement moet voor wel voor een eventuele deal stemmen en of ze dat gaan doen is nog maar de vraag.   

"De speech komt onverwacht en dat is opvallend", zegt correspondent Anne Saenen vanuit Londen. "Ik vermoed dat zij haar parlement zal waarschuwen: een deal is nabij dus je kunt maar beter voor stemmen, zo niet, dan brace for impact."

Volgens Saenen zal May proberen de twijfelaars te overtuigen. "Het blijft koorddansen voor May. Ze zal met deze speech openheid willen geven aan haar parlement. Voor May ligt er nog een grote uitdaging: haar parlement overtuigen."

Kijk live mee naar haar onverwachte toespraak en de beantwoording van vragen: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore