Veiligheid spoor

Ministerie neemt plan over betonblokken bij onbewaakte overwegen niet serieus

10 oktober 2018 11:40 Aangepast: 10 oktober 2018 11:53
Beeld © ANP

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven gelooft weinig van het 'plan' van ProRail-topman Pier Eringa, die zegt onbewaakte spoorovergangen te sluiten voordat inspraakprocedures zijn afgerond. "Het is inmiddels traditie dat de heer Eringa in de aanloop naar een Kamerdebat over spoor met allemaal plannetjes in de media verschijnt", zegt Van Veldhoven.

Eringa zei vanochtend tegen De Telegraaf het onverantwoord te vinden om nog langer te wachten tot iedereen is uitgepraat over het sluiten van onbewaakte spoorovergangen. "Volgende week beginnen we nu zelf met het afzetten van wegen. Dat doen we met betonblokken", zei Eringa tegen De Telegraaf.

Volgens Eringa gebeurt het vaak dat actiegroepen uit de buurt de sluiting van een overweg op het platteland tegenhouden.

Deur open voor serieus plan

Veldhoven gelooft er niets van. "Voor iedereen die een serieus plan heeft om het spoor te verbeteren, staat mijn deur altijd open." De staatssecretaris zegt 'met allemaal verschillende partijen voortdurend bezig te zijn om het spoor veiliger te maken'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ProRail plaatst betonblokken bij onbewaakte spoorwegovergangen

`