Ga naar de inhoud
'Topkandidaat'

Steun voor Timmermans als opvolger Juncker

Beeld © AFP

Frans Timmermans kan rekenen op genoeg steun uit sociaaldemocratische hoek als hij zich kandidaat zou willen stellen als opvolger van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie.

Volgens de nieuwssite Politico zien sociaaldemocraten uit andere Europese lidstaten Timmermans als een geschikte 'topkandidaat'. De Duitse SPD steunt de mogelijke kandidatuur van de 57-jarige Timmermans.

Stilzwijgen

Als hij dat zelf ook wil, moet Timmermans zich eerst aanmelden als kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA bij de Europese verkiezingen die volgend jaar mei worden gehouden. De partij wil daar pas volgende week iets over zeggen. Paul Tang is nu nog PvdA-delegatieleider in het Europees Parlement. Dat zou hij ook graag willen blijven.

Timmermans laat voorlopig niets los over zijn kandidatuur, al melden verschillende media dat hij wel oren heeft naar de Europese toppositie. De oud-minister van Buitenlandse Zaken heeft laten doorschemeren lid te willen blijven van de Europese Commissie, maar dat kan alleen op voordracht van de Nederlandse regering.

Timmermans
Lees ook:
Timmermans wil zwaarste procedure inzetten tegen 'ondemocratisch' Polen