Busje onder vuur

Heftige beelden van arrestaties terreurverdachten

27 september 2018 21:13 Aangepast: 28 september 2018 07:36
Een fragment uit de video.

De Landelijke Eenheid heeft beelden van de arrestaties in het terrorisme-onderzoek gedeeld op Twitter. Te zien is hoe een arrestatieteam een wit busje onder vuur neemt en een woning binnenvalt.

Het filmpje begint met de aanhouding van een wit busje met Frans kenteken. Op de parkeerplaats staan Nederlandse verdachten in twee personenauto's op het witte busje te wachten. Als het busje komt aanrijden grijpt de politie in. De twee inzittenden in het busje worden onder vuur genomen.

Op datzelfde moment vloog er ook een helikopter boven het busje. Een agent zou uit de helikopter hangen met een mitrailleur in zijn handen.

Daarna is in het filmpje van de Landelijke Eenheid ook een inval in een woning te zien. Het is niet bekend waar dat is. Wel werden er vandaag invallen gedaan in de huizen van de verdachten: drie mannen uit Arnhem, twee mannen uit Rotterdam, één uit Huissen en één uit Vlaardingen.

Aanslag op evenement

Zij zouden het plan hebben om met bomvesten en Kalasjnikov AK47’s een aanslag te plegen op een evenement en op een andere plaats een autobom tot ontploffing te brengen. Het onderzoek kwam deze maand in een stroomversnelling vanwege vergaande vorderingen van de verdachten.

Om welk evenement het zou gaan, is niet bekend. Wilbert Paulissen, Hoofd van de Nationale Recherche, gaf in RTL Late Night wel aan dat het 'in de trant' van een aanslag ligt zoals op de kerstmarkt in Berlijn of de aanslag op Charlie Hebdo. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`