Huurwoningen

Minister wil alsnog akkoord over matiging huurverhoging

21 september 2018 14:03 Aangepast: 21 september 2018 14:07
Beeld © ANP

Er moeten toch afspraken komen over het matigen van de huren in de komende jaren. Dat wil minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Ze nodigt huurdersorganisatie Woonbond en de vereniging van woningcorporaties Aedes uit voor een gesprek.

Gisteren werd bekend dat het overleg over een sociaal huurakkoord tussen de Woonbond en Aedes is geklapt. In de Tweede Kamer is geschokt gereageerd op dat nieuws.

SP-Tweede Kamerlid Sandra Bekkerman wil snel weten wat er nu moet gebeuren. Huurders mogen wat haar betreft niet de dupe worden.

Achter gewone mensen staan

Ook GroenLinks vindt dat, zegt Tweede Kamerlid Paul Smeulders. "We verwachten dat Ollongren er voor zorgt dat er voldoende betaalbare woningen zijn en dat de huidige huren met niet meer dan de inflatie stijgen."

De PvdA heeft er geen vertrouwen in dat het goed komt. Tweede Kamerlid Henk Nijboer concludeert 'dat Nederland snakt naar een minister van wonen die iets doet aan de woningnood en die beleggers de wacht aanzegt en achter de gewone mensen gaat staan'.

Verantwoordelijkheid nemen

CDA-Kamerlid Erik Ronnes vindt het een slechte zaak dat spelers in de sociale huursector niet hun verantwoordelijkheid nemen 'nu het echt nodig is'.

CDA en ook D66 wijzen op de verantwoordelijkheid van de Woonbond en Aedes. "We zouden graag zien dat ze het in de toekomst toch nog een keer proberen", zegt D66-Tweede Kamerlid Jessica Eijs.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK

Geen huurmatiging na mislukt overleg tussen corporaties en Woonbond

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van