Ga naar de inhoud
Prinsjesdag

ChristenUnie wil 25 miljoen euro tegen armoede én voor banen

ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers. Beeld © Archieffoto ANP

Het kabinet moet 25 miljoen euro investeren in het aan een baan helpen van jongeren afkomstig van praktijk- en speciaal onderwijs én om armoede onder jongeren te bestrijden. Dat zegt fractievoorzitter van regeringspartij ChristenUnie Gert-Jan Segers. "Juist op zo’n dag, met al het goede nieuws van Prinsjesdag, wil ik me extra inspannen voor wie het niet redt."

Segers neemt een voorschot op de algemene politieke beschouwingen, die morgen en vrijdag plaatshebben. Tijdens de ABP worden in de Tweede Kamer de plannen van het kabinet voor het komende jaar besproken.

Segers is heel tevreden over de begroting van het kabinet, waarvan zijn partij onderdeel uitmaakt. "Maar tegelijkertijd weet ik dat er desondanks mensen in schulden zitten, nog steeds kinderen te maken hebben met armoede en kwetsbare jongeren moeilijk aan een baan komen."

Kinderen en armoede

Segers wil 4 miljoen euro voor de uitvoering van het convenant ‘kinderen in armoede’ en 17 miljoen euro voor het aan het werk helpen van jongeren op het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs.

Daarnaast wil hij 4 miljoen euro meer subsidie voor vrijwilligersorganisaties in de schulddienstverlening zoals het Leger des Heils, SchuldHulpMaatje en Humanitas.

Koopkracht dit, koopkracht dat, maar wat is het?