Lili en Howick

Moeder Armina staakt verzet tegen instanties

04 september 2018 11:21 Aangepast: 04 september 2018 15:01
Moeder Armina staakt het verzet en wil nu meewerken.

De moeder van Howick en Lili heeft haar verzet tegen hulpinstanties opgegeven. Ze werkt vanuit Armenië nu mee om ervoor te zorgen dat haar kinderen een goede plek krijgen. De uitzetting van de kinderen, naar verwachting zaterdag, gaat door laten Haagse bronnen weten.

Eerder weigerde moeder Armina, die sinds de zomer in Armenië woont, alle hulp. Maar dat is nu veranderd, laat voogdij-instelling Nidos weten. "We zijn nu bij Armina in Jerevan om te kijken waar de kinderen kunnen gaan wonen", laat een woordvoerder weten.

Of Howick (13) en Lili (12) naar een tijdelijke opvang gaan, of bij de moeder zelf gaan wonen is nog niet duidelijk.

'Wil in Nederland blijven'

Moeder Armina hoopt nog altijd dat haar kinderen in Nederland kunnen blijven. Howick en Lili wonen sinds 2008 in Nederland. Vorig jaar zomer vertrok de moeder alleen naar Armenië en liet ze haar kinderen onderduiken bij een pleeggezin in Midden-Nederland. De Raad van State besloot dat de kinderen ook terug moeten keren. 

De kinderen willen in Nederland blijven omdat ze de taal niet spreken en omdat hun moeder niet voor ze kan zorgen vanwege allerlei psychische stoornissen. Moeder Armina weigerde tot nu tot alle hulp van instanties en de Armeense Migratiedienst. Nu zijn er dus wel gesprekken in Armenië met voogdij-instelling Nidos. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore