Politiek

Asielkinderen Howick en Lili zijn weer terecht

03 september 2018 23:11 Aangepast: 04 september 2018 08:45
Lili en Howick tijdens een rechtszaak van de Raad van State Beeld © RTL Nieuws

Asielkinderen Howick en Lili zijn weer terecht nadat ze ondergedoken zijn geweest. Dat laat voogdij-instelling Nidos weten aan RTL Nieuws. "We hebben de kinderen vanavond weer aangetroffen bij het pleeggezin waar ze wonen."

Het was de hele dag onduidelijk waar asielkinderen Howick (13) en Lili (12) waren. Moeder Armina liet vanochtend via het AD weten dat ze haar kinderen had laten onderduiken 'op een veilige plek'. De moeder zit sinds vorig jaar zomer al in Armenië. 

Advocaten hielden de hele dag hun lippen stijf op elkaar en wilden niets zeggen over de verblijfplaats van de kinderen. Volgens bronnen rondom de kinderen waren Howick en Lili sinds gisteravond van de radar verdwenen. Zij maakten zich grote zorgen.

Weer terecht

Voogdijinstelling Nidos laat vanvavond aan RTL Nieuws weten dat de kinderen vanavond weer zijn aangetroffen bij het pleeggezin. Daar wonen de kinderen sinds dat hun moeder naar Armenië is uitgezet. Dat gebeurde vorig jaar zomer. Ook toen liet de moeder haar kinderen onderduiken en vertrok ze alleen naar haar geboorteland.

Het is de bedoeling dat de tieners zaterdag ook worden uitgezet naar Armenië. Medewerkers van de voogdij-instelling Nidos zijn momenteel in het land om te kijken hoe de zorg voor de kinderen daar het beste geregeld kan worden. Omdat moeder steeds aangeeft dat zij niet voor de kinderen kan zorgen, is de kans groot dat Howick en Lili in een tijdelijke opvang terechtkomen dat gespecialiseerd is in kindertrauma's.

RTL Nieuws bezocht de opvang.

Verslaggever Floor Bremer ging kijken bij de mogelijke opvanglocatie van de kinderen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Prinses Laurentien hoopt op oplossing Howick en Lili

Kinderen zijn ondergedoken, zegt moeder Armina
 

 

RTL Nieuws
`