Politiek

Ex-VVD-medewerkster: 'Verhaal Han ten Broeke staat haaks op mijn lezing'

30 augustus 2018 16:35 Aangepast: 30 augustus 2018 17:47
Han ten Broeke was buitenlandwoordvoerder van de VVD.

De ex-VVD-medewerkster waarmee de opgestapte VVD'er Han ten Broeke een 'ongelijkwaardige relatie' had, heeft een andere versie over de gebeurtenissen dan het Kamerlid. Ze erkent wel dat er een voorval heeft plaatsgevonden. Dat zegt de vrouw in een verklaring tegen De Telegraaf.

"Hoewel ik door berichtgeving in de media geconfronteerd word met een lezing door Han ten Broeke die haaks staat op mijn lezing van de gebeurtenissen destijds, kies ik ervoor om hier niet inhoudelijk op te reageren. Er heeft inderdaad een voorval plaatsgevonden in 2013, waarvan ik melding heb gemaakt bij mijn leidinggevende", schrijft de voormalige VVD-medewerkster in haar verklaring die ze heeft uitgegeven aan de krant.

Intieme relatie

Het Tweede Kamerlid van de VVD stapte op omdat hij een kortstondige en intieme relatie heeft gehad met de jongere medewerkster van de fractie. "Het was niet oké, had niet mogen gebeuren en zal nooit meer gebeuren", zegt Ten Broeke in een verklaring. In de verklaring op de VVD-site schrijft Ten Broeke dat de medewerkster in kwestie hem in 2013 al intern heeft beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De zaak is uiteindelijk achter gesloten deuren afgehandeld en de partijen hebben afgesproken de kwestie te laten rusten en erover te zwijgen. 

De afspraak hield vijf jaar lang stand, maar lekte vandaag uit via HP/DeTijd. 

Dijkhoff: 'Fnuikend voor beeld van VVD'

De fractievoorzitter van de VVD is niet bepaald blij met het incident.

'Verdrietig'

De medewerkster laat via haar verklaring weten dat ze het kwetsend en verdrietig vindt dat de kwestie op deze manier in de publiciteit is gekomen. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidend conclusie met betrekking tot de feiten. 

De medewerkster schrijft verder: "Na een intens proces van gesprekken tussen beide partijen, onze advocaten, gesprekken binnen de fractie en een onderzoek door de integriteitscommissie van de VVD, heb ik besloten om geen aangifte te doen. Over de reden daarvan kan en wens ik geen uitspraken te doen."

Ze besluit: "Vijf jaar geleden gold al: 'we agree to disagree'. Daarom zou het buitengewoon onverstandig zijn om deze zaak nu alsnog over te doen in de media. Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan."

Meer op rtlnieuws.nl
VVD-Kamerlid Han ten Broeke: 'ongelijkwaardige' relatie met medewerkster

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore