Ga naar de inhoud
Politiek

Verdachte dreiging tegen Geert Wilders: 'Mijn geloof wordt belachelijk gemaakt'

De verdachte in een fastfoodrestaurant vlakbij de Tweede Kamer. Beeld © RTL

De 26-jarige man die verdacht wordt van dreiging tegen Geert Wilders, is boos op de PVV-leider omdat die zijn geloof belachelijk zou maken. Wilders organiseert later dit jaar een cartoonwedstrijd over profeet Mohammed in de Tweede Kamer.

De man is daar kwaad over, zegt hij in een twaalf minuten durende video die vlakbij de Tweede Kamer werd opgenomen. Hij verspreidde de beelden via Facebook.

"Ik ben op vijf minuten lopen van het parlement", zegt de man. Hij spreekt Urdu, de officiële taal in Pakistan, zit in een fastfoodrestaurant en kijkt continu in de camera. De man roept anderen op hem te helpen.

Dit is de man die is gearresteerd voor het bedreigen van Wilders

In november organiseert Wilders een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed.

De verdachte werd vandaag aangehouden op het Centraal Station in Den Haag. Hij zit in beperking. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De man wordt verhoord. Zijn exacte identiteit moet nog worden vastgesteld.

Wilders werd vanochtend gewaarschuwd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. "Mij is verteld dat een man zou hebben gezegd dat hij in Nederland is gearriveerd met het doel mij te vermoorden. Gelukkig is hij opgepakt", schrijft hij op Twitter. "Het is waanzin dat dit gebeurt naar aanleiding van een tekenwedstrijd en dat het doodsbedreigingen regent."

Godslastering

Morgen is er in Pakistan een protestmars tegen de cartoonwedstrijd van Wilders. De Pakistaanse Islamitische Partij TLP, die de actie van Wilders ziet als godslastering, eist niet alleen dat Pakistan de relaties met Nederland verbreekt, maar ook dat 'andere islamitische landen hetzelfde doen'.

Meer op rtlnieuws.nl:
Man opgepakt om aanslagdreiging Tweede Kamer wegens PVV-cartoonwedstrijd

Bron: RTL Nieuws