Politiek

Premier Rutte over tweet Rihanna: 'Nieuw hoogtepunt in mijn politieke loopbaan'

21 augustus 2018 18:07 Aangepast: 21 augustus 2018 23:40
Rutte voelt er niets voor om extra geld vrij te maken na de tweet van Rihanna.

Premier Mark Rutte voelt er niets voor om de wereldberoemde zangeres Rihanna tegemoet te komen en 100 miljoen euro extra te doneren voor onderwijs in ontwikkelingslanden. "Het is niet zo dat we naar aanleiding van een tweet van deze dame ineens 100 miljoen gaan uitgeven. Zo simpel gaat dat niet", zei Rutte vanmiddag.

Rihanna vroeg Rutte en minister Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking in een tweet om 100 miljoen dollar te doneren voor onderwijs in ontwikkelingslanden.

Rihanna schreef op Twitter: "Hi Sigrid Kaag en Mark Rutte. Ik weet dat Nederland in februari pleitte voor wereldwijd onderwijs, dus ik zou het geweldig vinden als jullie me steunen! Gaan jullie 100 miljoen dollar geven voor GPforEducation op het Global Citizen Festival op 29 september?"

Hoogtepunt loopbaan

"Dit is natuurlijk wel een nieuw hoogtepunt in mijn politieke loopbaan, dat is duidelijk", zei Rutte gekscherend over de tweet van de wereldberoemde zangeres. Maar volgens de premier gaat er al veel geld naar ontwikkelingslanden. "We geven als Nederland 3,5 miljard per jaar uit aan ontwikkelingssamenwerking."

Op de vraag of hij de begroting gaat aanpassen, antwoordde Rutte: "Nee, niet vanwege een tweet van Rihanna, nee.

Meer op rtlnieuws.nl:
Wereldster Rihanna twittert premier Rutte: 'Doneer 100 miljoen voor onderwijs'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore