Politiek

Geert Wilders geschokt over overlijden PVV-raadslid: Willie was geweldig warme collega

09 augustus 2018 09:56 Aangepast: 09 augustus 2018 10:13
Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders heeft geschokt gereageerd op het overlijden van het Haagse PVV-fractielid Willie Dille. "Woorden schieten tekort."

"Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort'', aldus Wilders. "We wensen haar partner, kinderen, haar collega’s uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.''

Dille zat twee jaar voor de PVV in de Tweede Kamer.

Ook premier Mark Rutte heeft gereageerd op het overlijden van Dille. "Geschokt over het overlijden van Haagse PVV-raadslid Willie Dille", laat Rutte weten. "Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en J&V minister Ferdinand Grapperhaus."

Burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken naar aanleiding van het overlijden het PVV-raadslid Willie Dille. Krikke keert terug naar Den Haag. Ze heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Dille.

"Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat'', aldus Krikke in een schriftelijke verklaring.

De Haagse partij Groep de Mos, van Richard de Mos laat zeer geschokt te zijn.

`