We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 mei 2011 19:26

Pedoschandaal in Salesiaanse kerkorde

Pater Van B. was jarenlang lid en secretaris van de pedofielenvereniging. Hij was twee keer veroordeeld voor zedenincidenten. Toch kon hij -met steun van zijn overste- in de kerk blijven, blijkt uit onthullingen van RTL Nieuws.

Reacties instanties

Pater Van B. en het ontslag van overt Spronck hebben voor veel beroering gezrogd binnen diverse instanties.

Lees het artikel >>>

Overste Spronck ontslagen

De Salesianen hebben overste Spronck weggestuurd vanwege de zaak rond pedopater Van B.

Lees het artikel >>>

Pedopater Van B. op non-actief

De Orde van de Salesianen heeft pedopater Van B. op non-actief gesteld.

Lees het artikel >>>

'Heksenjacht tegen pater van B.'

Pedofielenvereniging Martijn vindt alle ophef rond de pedofiele pater onterecht en spreekt van 'heksenjacht' tegen een 'progressieve priester'.

Lees het artikel >>>

Positie overste Spronck wankelt

De prominente Nederlandse overste Spronck is in opspraak omdat hij de Salesiaanse pater steunt die lid was van pedofielenvereniging.

Lees het artikel >>>

Overste verbijsterd over pedo-pater

De provinciaal overste van de Salesianen in Brussel, Jos Claes, zegt dat hij niets wist over het lidmaatschap van pater Van B. van Martijn.

Lees het artikel >>>

'Ik kijk graag naar blote jongens'

Interview met pater Vvan B. Hij was jarenlang lid van pedofielenvereniging Martijn. In die tijd is hij twee keer veroordeeld voor zedendelicten.

Lees het artikel >>>

Kerk geschokt over pedo-verleden

Binnen de rooms-katholieke kerk is geschokt gereageerd op de pedofiele activiteiten van pater Van B., die werden toegedekt door de top van de orde van Salesianen.

Lees het artikel >>>

Pater lid van pedofielenvereniging

Een Salesiaanse pater was jarenlang lid en tot voor kort bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn. In die tijd is hij twee keer veroordeeld voor zedendelicten.

Lees het artikel >>>

Topnieuws