Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

24 september 2015 03:23

Visser slaat aanval van hamerhaai af en filmt het

Een Amerikaanse visser heeft een aanval van een wel heel agressieve hamerhaai afgeslagen. Letterlijk. En hij filmde het allemaal met zijn action-cam.

De 33-jarige Mark McCracken was in zijn kajak aan het vissen voor de kust van Californië, toen zijn boot werd aangevallen door een agressieve hamerhaai. Het dier beukte in op zijn kajak. Als zijn kajak zou omslaan was McCracken gezien: in het water is een mens zo goed als kansloos tegen een agressieve haai van dit formaat.

Maar McCracken was dus niet in het water, maar in een kajak en hij benutte dat voordeel ten volle. Met zijn peddel verkocht hij het dier enkele tikken in de hoop dat hij zou opgeven.

Aanval na aanval
Dat was de haai bepaald niet van plan. Aanval na aanval volgde op de kajak en resulteerde elke keer weer in enkele forse klappen van de peddel.

McCracken had inmiddels in de gaten dat zijn belager niet zou opgeven en roeide ondertussen richting strand. "En zelfs toen ik eenmaal veilig op het strand stond, bleef die haai in de branding liggen wachten op me. Behoorlijk eng", zei hij tegen de Amerikaanse nieuwszender NBC.

Bekijk de beelden:

Topnieuws