Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 juni 2012 08:14

Student in VS eet hart en hersenen kamergenoot

Harford County - Dader Kinya (l) en sachtoffer Agyei-Kodie (r)

Een 21-jarige student uit Kenia, Alexander Kinyua, heeft in de VS een kamergenoot gedood en daarna zijn hart en hersenen opgegeten.

Het slachtoffer, de 37-jarige Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie uit Ghana, werd op 25 mei als vermist opgegeven bij de sheriff van Harford County. De politie kon geen enkel spoor vinden tot er een opmerkelijk telefoontje kwam over een gruwelijke vondst.

Hoofd en handen gevonden

De vader van Kinyua belde dat zijn andere zoon in de kelder van de woning van Kinyua een hoofd en handen had gevonden. Ze zaten in twee blikken. Toen de vader en de broer later in de kelder terugkeerden, stond Alexander daar de blikken te wassen. De inhoud was verdwenen.

Hele hart opgegeten

De gewaarschuwde politie vond de handen en het hoofd elders in de woning. De rest van het lijk werd gevonden in een vuilcontainer bij een nabijgelegen kerk. Kinyua bekende dat hij Agyei-Kodie met een mes om het leven had gebracht en in stukken had gesneden. Tot afgrijzen van de politie vertelde hij ook dat hij het hele hart en een deel van de hersenen van zijn slachtoffer had opgegeten.

Eerder vast voor mishandeling

Kinyua was op 20 mei ook al aangehouden, toen wegens ernstige mishandeling op de campus van Morgan State University, waar hij studeert. Hij zou een medestudent hebben mishandeld met een honkbalknuppel. Het slachtoffer liep een gebroken kaak op en raakte het licht in een oog kwijt. Kinyua kwam na een dag op borgtocht vrij.

Topnieuws