Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

23 mei 2012 18:28

Skydiver landt zonder parachute

Skydiver landt zonder parachute

De Britse stuntman Gary Connery heeft vandaag een klein beetje luchtvaartgeschiedenis geschreven: hij is de eerste skydiver die zonder parachute weer veilig op de grond kwam na een sprong van 700 meter.

Om veilig te landen droeg hij een speciaal pak, een wingsuit, met vleugels tussen de armen en benen. Dankzij het pak krijgt hij net genoeg lift om niet uit de lucht te vallen. Na zijn sprong uit een helicopter landde hij in een landingsbaan van 18.000 kartonnen dozen.

Wingsuit

Het wingsuit bestaat al sinds 1997, maar voorheen trokken piloten na hun vlucht nog altijd een parachute om veilig op de grond te komen. Wingsuitvliegen wint aan populariteit in berglanden, maar staat nog bekend als zeer gevaarlijk.

Knettergek

Dankzij zijn verbeterde pak kon Connery bij de landing net als een vliegtuig zijn daalsnelheid vlak boven de grond voldoende afremmen voor een veilige landing. De vrouw van de stuntman noemde haar man en zijn plan 'knettergek', maar gaf aan hem ook te steunen en vertrouwen te hebben in zijn poging. De stuntman heeft voor zijn recordvlucht uitgebreid de vlucht van vogels geanalyseerd.

Topnieuws