Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

31 augustus 2014 15:30

's Werelds verdrietigste kat vindt baasje

Grumpy Cat kennen we al, maar nu is er naast de wereldberoemde chagrijnige kat ook een kat met een wel heel treurige blik. Het beestje heeft dankzij social media een nieuw huis gevonden.

De kat heet Tucker en woont in een dierenasiel in het Amerikaanse Arlington. Door een genetische aandoening hangt het gezicht van de poes naar beneden, waardoor Tucker (1) altijd een verdrietige blik heeft, schrijft de NY Daily News.

ZIE OOK: Een hond? Nee hoor, het is gewoon een hele grote kat

En dat is niet alles: door haar aandoening heeft ze last van haaruitval en is haar huid heel dun, waardoor ze snel blauwe plekken krijgt. Om haar tere huid te beschermen, moet ze een T-shirt dragen. 

Dierenasiel Purrfect Palls probeerde een nieuw baasje voor 's werelds verdrietigste kat te vinden. "Ze zit graag op schoot en vindt het heel fijn om geaaid te worden onder haar kin en oren." Dat is gelukt: de zoektocht van Tucker kreeg dankzij social media zoveel aandacht dat veel mensen zich hebben gemeld om voor het beestje te zorgen.

Het dierenasiel koos gisteren voor een gezin dat al een kat heeft met dezelfde symptomen als Tucker, schrijft de Seattle Examiner. "We hadden geen betere match kunnen bedenken", schrijft het dankbare dierenasiel op Facebook

Topnieuws