Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

26 mei 2015 15:38

Professor: Cupmaat vrouw onbelangrijk voor man

Als mannen onderling over borsten praten, gaat het vaak over de grootte ervan. Maar ze blijken in de praktijk helemaal niet zo dol op grote cupmaten. En dat is geen kroegpraat, maar het zijn de woorden van een professor van de Universiteit van Cambridge.

Evolutionair bioloog David Bainbridge schreef het boek 'Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape', waarin hij enkele opvallende uitspraken doet. Hij beweert dat de omvang van borsten van vrouwen er helemaal niet toe doet.

ZIE OOK: Video: zo vaak checken voorbijgangers borsten

"Als ze maar symmetrisch zijn. Grote borsten zijn vaker asymmetrisch. Mannen willen ook geen lange benen, als ze maar recht zijn. Dat is een teken van gezonde genen", zegt de hoogleraar in Britse media.

Benen en borsten onbelangrijk
Volgens Bainbridge zijn benen en borsten ├╝berhaupt niet zo belangrijk voor mannen als ze een serieuze relatie zoeken. Dan gaat het toch echt om de intelligentie van de vrouwen.

"Uit onderzoeken blijkt dat mannen eerst naar het IQ kijken. Het toont aan dat de vrouw goed voor zijn kinderen zal zorgen en dat haar ouders waarschijnlijk ook intelligent waren, wat veronderstelt dat ze goed is opgevoed."

Topnieuws