We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 augustus 2012 11:10

New Yorkse strijdt voor 'recht op blote borsten'

New Yorkse strijdt voor 'recht op blote borsten'

De New Yorkse Moira Johnston loopt al weken topless rond in haar stad. Zij wil hiermee opkomen voor het recht van vrouwen om ook met ontbloot bovenlijf te lopen.

De topless danseres trekt veel bekijks in New York en haar borsten zijn inmiddels een locale attractie geworden. De 29-jarige Johnston noemt zichzelf een 'topless activist'.

Yogales

Ze wil een weinig gekend wetsartikel van de staat New York onder de aandacht brengen dat vrouwen, net als mannen, toestaat met ontbloot bovenlijf te lopen. Aanleiding voor haar blote borsten-protest was de yogales waar ze werd uitgezet omdat ze haar BH had uitgedaan. Ze vond het oneerlijk dat haar mannelijke yoga-deelnemers wel met blote bast aan de les mochten deelnemen.

Bekijk video: