We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

26 april 2012 10:16

Egyptenaren willen afscheidsseks met dode partner

Egyptenaren willen afscheidsseks met dode partner

Egyptische mannen mogen tot zes uur na het overlijden van hun partner nog seks met haar hebben. Dat staat in een wetsvoorstel dat nog goedgekeurd moet worden door het parlement.

De Nationale Raad voor Vrouwen in Egypte trekt aan de bel en doet een beroep op het parlement om de wet niet in te voeren. Volgens de vrouwenraad wordt de status van de vrouw ernstig ondermijnd met de wet.

Afscheidsseks

De discussie over wel of geen 'afscheidsseks' te mogen hebben met een overleden partner, laaide in 2011 op toen een Marokkaanse geestelijke in Egypte over de kwestie sprak. Voorstanders zeggen dat het huwelijk geldig blijft, ook na het overlijden van de vrouw. Dat zou betekenen dat de man het recht heeft om gemeenschap met zijn echtgenote te hebben, mits zij niet langer dan zes uur dood is.

'Parlement schendt vrouwenrechten'

Veel leden van het huidige parlement in Egypte worden ervan beschuldigd dat zij de rechten van Egyptische vrouwen schenden. Of zij het advies van de vrouwenraad zullen opvolgen is nog maar de vraag.

Topnieuws