We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 april 2013 12:59

Boswachter in actie voor gepeste Schotse hooglanders

Getty Images - Schotse hooglander

De boswachter van het Westduinpark in Den Haag gaat de scholen langs om met kinderen te praten over de gepeste Schotse hooglanders in dat gebied. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Wijkberaad Duindorp.

De Schotse hooglanders werden meer dan een week geleden losgelaten in het Westduinpark. Ze waren gelijk het doelpunt van pesterijen. Kinderen van acht of negen jaar gooiden vuurwerk in de buurt van de dieren. Ook werden de runderen met stenen bekogeld.

Door verscherpt toezicht is het de laatste dagen weer rustig. Het Wijkberaad Duindorp heeft nu besloten om incidenten en namen van de betrokken personen direct door te spelen aan de juiste instanties. Daarnaast gaat de boswachter met scholieren praten om de pesterijen voor eens en voor altijd te voorkomen.

Topnieuws