We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 februari 2013 17:36

Bolivia onthult reusachtig Mariabeeld

In de Boliviaanse mijnstad Oruro is een tientallen meters groot Mariabeeld onthuld. Het kunstwerk is 45 meter hoog, 7 meter meer dan het befaamde beeld van Christus de Verlosser op de Corcovadoberg bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het werk is 118 ton zwaar.

Burgemeester Rocío Pimentel van de stad in de Andes onthulde het beeld in aanwezigheid van de pauselijke nuntius Giambattista Diquattro. Die gaf hem een brief waarin paus Benedictus XVI zijn "blijdschap" uit over de totstandkoming van het Mariabeeld. Ook president Evo Morales was bij de onthulling.

Het beeld is gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Socavón, die in Oruro als beschermvrouwe van de mijnwerkers wordt vereerd. De inwoners van de stad vieren haar feest op de zaterdag voor carnaval, dit jaar 9 februari.

Topnieuws