We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 december 2012 22:31

'Blade Runner' rent sneller dan paard

EPA - Oscar Pistorius neemt het op tegen paard in Qatar

Olympiër Oscar 'Blade Runner' Pistorius heeft in Qatar een hardloopduel met een Arabisch volbloedpaard gewonnen.

De paralympisch kampioen profiteerde optimaal van de 15 meter voorsprong die hij kreeg én van de belabberde start die het paard Maserati maakte. Het dier vergaloppeerde zich volledig, waardoor de atleet - wiens beide onderbenen geamputeerd zijn - als snelste de 200 meter aflegde.

De ludieke wedstrijd was tevens het startsein van de campagne 'definitely able', waarin aandacht wordt gevraagd voor de rol die mensen met een beperking in de samenleving kunnen hebben. "Het ging vanavond niet om de overwinning", reageerde 'Blade Runner'.

"Ik wilde laten zien dat mensen met een beperking niet per definitie beperkt zijn. Er zijn altijd dingen die we wél kunnen en die moeten benadrukt worden. Niet wat we niet kunnen."

Pistorius was amper een jaar oud toen zijn beide onderbenen werden geamputeerd als gevolg van een aangeboren afwijking. Hij baarde opzien door als eerste sporter met protheses mee te doen aan een olympisch loopnummer.

Topnieuws