Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opmerkelijk

Ontslagen na verkeerd woord op Facebook

01 december 2015 08:41 Aangepast: 01 december 2015 11:51
Facebookfoto Michael Nolan Beeld © Facebook

Let op je woorden als je reageert op Facebook: de Australiër Michael Nolan raakte zijn baan kwijt nadat hij reactie van één woord had geplaatst op een post van een columniste.

De columniste Clementine Ford had op Facebook een berichtje gezet over alle hatelijke en bedreigende mails die zij krijgt van mannen. Daarop had Nolan haar in een reactie slet genoemd ('slut').

Ford liet het er niet bij zitten, schrijft de krant Sydney Morning Herald. Ze ontdekte op de profielpagina van Nolan dat hij werkte voor de Meriton Group, een hotelketen. Ze begon vragen te stellen aan het bedrijf op Facebook over Nolan, of bekend was dat hij ongepaste en beledigende reacties plaatste op de sociale site. Daarbij voegde ze screenshots van andere berichten van Nolan met racistische en aanstootgevende opmerkingen.

I wonder if the folks over at Meriton Apartments are aware that a man listing himself as a supervisor for their business...

Posted by Clementine Ford on Thursday, November 26, 2015

Op straat gezet
De Meriton Group liet Ford weten dat zij het gedrag van hun werknemer niet door de beugel vonden kunnen. Het bedrijf heeft Nolan gisteren op straat gezet.

"Dit soort mannen moet niet denken dat ze met dit soort opmerkingen weg kunnen komen", verklaarde Ford haar actie tegen Nolan. "Ze vernederen vrouwen omdat ze het kunnen. Waarom zou dat kunnen zonder consequenties?" Ford kreeg eerder dit jaar te maken met doods- en verkrachtingsbedreigingen nadat ze was opgekomen voor vrouwen van wie tegen hun wil naaktfoto's waren verspreid.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore