Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opmerkelijk

Dit vliegtuig kan je in 11 minuten van Londen naar New York brengen

28 januari 2016 01:17 Aangepast: 01 mei 2020 09:20
Beeld © Charles Bombardier

In een uurtje vliegen naar New York? Dat is nog traag, als het aan een ontwerper ligt. Hij bedacht een vliegtuig dat de trip in 11 minuten moet kunnen doen.

Industrieel ontwerper Charles Bombardier heeft een vliegtuig bedacht dat binnen 11 minuten van Londen naar New York moet kunnen vliegen. Dat is maar liefst 12 keer sneller dan de Concorde, schrijft CNN

20.000 kilometer per uur
Het vliegtuig heet Antipode en zou met tien passagiers aan boord meer dan 20.000 kilometer per uur kunnen vliegen. Hoe? Bombardier heeft bedacht dat er een soort raketten aan de vleugels moeten komen. Bovendien wordt het toestel uit één stuk gemaakt, wat hem aerodynamisch maakt.

 

Thumbnail

Het klinkt allemaal als toekomstmuziek, en dat is het waarschijnlijk ook. In het verleden zijn er meer voorstellen geweest voor een supersnel vliegtuig. Die hebben we tot nu toe niet zien opstijgen.

Oververhitting
Een van de belangrijkste problemen is oververhitting. Bij een snelheid van 20.000 kilometer per uur wordt een enorme hoeveelheid hitte geproduceerd. Daar is wel een oplossing voor: een materiaal dat door ruimtevaartorganisatie NASA is ontwikkeld. Maar zelfs NASA heeft dat nog niet succesvol kunnen toepassen op een vliegtuig. 

Nog even geduld dus. En tot die tijd duurt vliegen van Londen naar New York nog zo'n 7,5 uur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore