Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opmerkelijk

Terugroepactie Hamas-style: de fik erin

11 maart 2016 08:58 Aangepast: 01 augustus 2017 04:00
Beeld © AP

Terreurbeweging Hamas 'helpt' snoepfabrikant Mars een handje bij de terugroepactie van repen Mars en Snickers. Dat doen ze uiteraard op onorthodoxe wijze.

Hamas verbrandde gisteren ruim 15.000 kilo Snickersrepen in een bomkrater in de Gazastrook. De dozen werden door de terreurgroep verzameld, op een hoop gegooid en met benzine overgoten. Daarna ging de fik erin. 

Niet alle repen gingen overigens in vlammen op, drie kinderen uit een nabijgelegen bedoeïenenkamp wisten een paar repen uit de vuurzee te redden, schrijft persbureau Associated Press. Chocoladeliefhebbers in Gaza hoeven zich geen zorgen te maken dat ze nu zonder hun favoriete snoepgoed komen te zitten. Israël laat weliswaar maar weinig goederen naar binnen, maar voor onder meer chocolade wordt een uitzondering gemaakt. 

Wereldwijde terugroepactie
Snoepfabrikant Mars riep op 23 februari wereldwijd miljoenen repen terug uit winkels en snoepautomaten, nadat er in Duitsland stukjes plastic werden gevonden in een Snickers. Behalve Snickers en Marsen gaat het ook om Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix. In Nederland alleen al gaat het om 4 miljoen repen.

Alle chocoladeproducten van Mars met een houdbaarheidsdatum tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars. Ze krijgen dan nieuwe repen toegestuurd. Het adres voor de terugroepactie: Antwoordnummer 10016, 6200 XP Maastricht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore